17 Ocak 2013 Perşembe

çabuk hazırlanacak atıştırmalık sarımsaklı ekmek

Sarımsaklı ekmek

1 tane bütün ekmek
2 kaşık tereyağı
3 tane iri diş sarımsak
1\2 çay bardağı sıvı yağ
5,6 dal dere otu


ilk önce ekmeklerinizi boylamasına dilimler halinde kesin oda ısısında olan tere yağını ,sıvı yağı,sarımsak ve dere otunu (isterseniz maydanozda koyabilirsiniz veya sevdiğiniz bir baharat da) bir robot yardımıyla iyice kıyın biraz sıvı macunsu bir görünüş alır bu sosu ekmeklerinizin üstüne iyice sürün ve 220 derece kızdırılmış fırında 3,4 dk birazcık kızarana kadar pişirin.arzu ederseniz tereyağ yerine tamamen sıvı yağda koyabilirsiniz bu ekmeklerinizin kıtır olmasını sağlar .ekmekleri küp küp doğrayıp yaparsanız çorbaların yanında servis edebilirsiniz gerçek den lezzeti bir yemek olur .iste size yapımı kolay bir aperatif Afiyet olsun.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder