12 Ocak 2013 Cumartesi

En kolay fırın makarna

Fırın makarna

1 pk. fırın makarna( çubuk veya kalem ne arzu ederseniz)
1kg rendelenmiş domates
3 diş sarımsak1 yemek kaşığı tereyağı1\2 çyb.sıvı yağ
toz kırmızı biber
tuz
300gr kaşar peyniri


ilk önce makarnalarımızı tuz ve bir kaşık sıvı yağ koyduğumuz kaynar suda yaklaşık 15 dk haşlayalım makarnalar çok haşlanmıycak aldente denilen kıvamda olması gerekiyor(hafif biraz diri) haşlanan makarnaları süzüp soğuk sudan geçirin.diğer taraftan bütün yağları ,domatesleri,rendelenmiş sarımsağı ve 1 kaşık tuz iyice bir tavada kavurun domatesler suyunu çekene sos kıvamı alana kadar.daha sonra ne baharat istiyorsanız koyabilirsiniz reyhan,karabiber,kırmızı pul biber hatta kimyon koyarsanız sanki yemekte et tadı varmış gibi olıcakdır.bu size püf noktası:) süzülmüş makarnanızı ve sosunuzu iyice harmanlayıp fırın kabınıza koyun üstüne rendelenmiş kaşarınızı serpin peyniri makarnanın her yerine serin( boş kalan yer kurur amacımız peynirin makarnayı kaplayıp yumuşak tutması) yaklaşık 200 derece ısıtılmış kızgın fırına kaşarlarınız eriyene kadar pişirin yaklaşık üç dört dk. sürücekdir ama kaşarlarınız biraz kızarsın yeter çok kızarırsa üstü kabuk gibi sertleşebilir(soğuyunca) arzu ederseniz fırına vermeden önce kaşarın üstüne toz kırmızı biber serpe bilir siniz çok şık olacakdır.bu yemek sıcak servis gerektirir çok pratik  ve gösterişli bir yemek olduğundan iş hanımlarının can kurtaran yemeği olabilir.AFİYET OLSUN.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder