24 Ocak 2013 Perşembe

karnabahar yemeği

Kıymalı karnabahar

1 tane orta boy karnabahar
2 orta boy kuru soğan
200gr kıyma
1 tane havuç
1 tane orta boy patates
1 yemek kaşığı salça
tuz

karnabaharı büyük parçalar halinde koparıp suda biraz yumuşayana kadar haşlıyoruz.daha sonra  birazcık sıvı yağ ekleyip soğanları kavuruyoruz pembeleşmeye başlayınca kıymasını katın biraz daha kavurun sonra küpler halinde doğranmış havuçları katın ondan biraz daha büyük doğranmış patatesleri katın bira sote leyin yumuşamaya başlayınca salçasını tuzunu ve haşlanmış karnabaharını katın bir iki çevirin üstünü geçmiycek şekilde kaynar suyunu koyun yemek kaynayınca kısık ateşte pişmeye bırakın zaten sebzeler yarı pişmiş olduğundan yaklaşık 10 dk yemeğiniz tamamdır.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder