11 Ocak 2013 Cuma

KOLAY PİZZA






PRATİK VE KOLAY PİZZA

1 ekmek
2 sb.süt
1 çyb. sıvı yağ
2 yumurta
1 pk. kabartma tozu
rendelenmiş kaşar veya kırık beyaz peynir
sucuk.sosis,kavrulmuş kıyma evinizde ne varsa koyabılırsınız
kabukları soyulmuş domates
bir ,iki diş kadar sarımsak
1 kaşık kekik
1 kaşık kimyon
1 kaşık kırmızı biber(eğer arzu ederseniz yemek kaşığı veya tatlı kaşığı tamamen size kalmış)
Evinizde akşamdan kalma bayat ekmekleri kullanırsanız daha iyi olur taze ekmek hamurlaşa bilir
ekmekleri dilimleyin süt ,yağ,yumurta, kabartma tozunu çırpın baharatlarınızı koyun daha sonra evinizde dediğim gibi ne varsa kıyma ,sucuk,kaşar peynir katın, (aslında bunlar olmasa da olur ama koyarsanız daha zengin durucakdır) domatesleri katın hepsini harmanlayın dilimlenmiş ekmeklerin üstüne kaşıkla koyun paylaştırın( ekmeklerin her yerine gelmesine dikkat edin boş kalan yeri kuru kalır) daha sonra 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 5-10 dakika pişirin üstü kızarınca tamam.dır.sıcak servis yapmanızı öneririm misafiriniz geldiğinde hemen çay demlenene kadar çabuk yapılabilecek hem göze hem damak tadına uygun bir kolay tarif dediğim gibi evde ne varsa koya bilirsiniz ana malzeme süt,yağ,peynir,yumurta aa bide ekmek AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder