19 Ocak 2013 Cumartesi

kolay soslu fırında tavuk

 Soslu fırın tavuk

6 tane tavuk baget
2 çorba kaşığı yoğurt
1  "           "      biber salçası
1 "             "     domates salçası
yarım şişe soda
2 diş sarımsak
kırmızı pul biber,kimyon 

soda ,yoğurt,salçaların hepsini ,baharatları,tuz ve baget tavukları sarımsakları (iyice ezin) bir kap da iyice harmanlayın tavukların her yerine sos bulaşsın .tavuklarınızın sosu iyice emmesi için en az bir saat sos da beklemesi gerek eğer zamanınız varsa daha uzun süre bekletmenizi tavsiye ederim lezzeti daha çok artacak dır bir gece bile buzdolabında beklete bilir siniz daha sonra bagetleri bir fırın poşetine alıp sıcak fırında 200 derecede yaklaşık 30 dk pişirin yağ eklemenize gerek yok tavukların kendi yağı yeterli.akşam yemeklerine gelen misafirler için kolay ve lezzetli bir yemek Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder