21 Ocak 2013 Pazartesi

krep

Sade krep

1sb süt
1,5 sb su
 1 çy bardağı sıvı yağ
3 yumurta
biraz tuz
aldığı kadar un

önce süt,yağ,su,yumurta iyice çırpın bir fiske tuz aldığı kadar un ekleyin burda dikkat etmemiz krep hamuru tam ayran kıvamında olacak daha sonra sadece bir kere yağlanmış teflon tavayı iyice ısıtın bir kepçe tavaya dökün hemen çevirerek yayın iyice yayılsın sonra yaklaşık bir dk pişicekdir krepin altını kontrol edin kızardıysa ders çevirip öteki yüzünüde kızartın.zaten pişince çevirmeden anlarsınız hamur kendini çekip sertleşir.krep bu kadar basit gerisi sizin yaratıcılığınıza kalmış ister peynirli bir harç yapar sararsınız ister sosis kızartın içine koyarsınız isterseniz bal ve kaymakla servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder