15 Ocak 2013 Salı

makarnalı börek


Makarnalı börek

haşlanmış makarna
1 sb süt
2 yumurta
1 sb rendelenmiş kaşar peyniri
3 tane yufka
1\2 çay bard.sıvı yağ
bir küçük parmak sucuk

evde dünden kalma makarnanız varsa biraz kurumuş biraz bayat diye kimseye yediremezsiniz işte size tam tasarruf edilebilecek yapımı çok kolay tam su böreği tadında süper bir tarif .pişmiş makarnalarımıza,süt ,yağ yumurta,küçük küpler halinde doğranmış sucuğumuzu(sucuk olması şart değil tadını zenginleştirsin diye verdim kavrulmuş kıyma da kullana bilirsiniz)  iyice harmanlayın yufkaları yaklaşık 7-8 cm genişliğinde uzun şeritler halinde kesin içine eşit miktarda sıvı yağ ve su karışımı serpin(burdaki amaç yufkanın kolay sarılması için yumuşatmak çok ıslatırsanız hamurlaşır) hazırladığımız harcı yufkanın bir köşesine bolca tepeleme koyun ve muska şeklinde katlayın üstüne yumurta sarısını( bir kaşık sıvı yağla açıp) sürün çörek otu veya susam serpebilirsiniz sıcak fırında180-200 derecede böreklerin üstü kızarana kadar pişirin yaklaşık15-20 dk süre bilir ..işte eminim herkesin kapış kapışa yiyeceği çok basit bir börek afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder