25 Ocak 2013 Cuma

perişan kurabiy

Perişana kurabiye

1 paket yumuşak margarin
1 çyb sıvı yağ
1 sb şeker
1 tane yumurta
kabartma tozu,vanilya kuru üzüm 
aldığı kadar un

yağları şekeri iyice yedirerek yoğurun ,yumurta ,üzümleri, vanilya ekleyin sonra un ve üstüne kabartma tozunu katın burda dikkat edeceğiniz unu fazla katmayın yavaş yavaş aldıkca koyun çok sert bir hamur olmayacak 
 üzüm şekerli olduğu için çok tatlı bir kurabiye istemiyorsanız şekeri biraz azalta bilirsiniz .hamur istediğiniz kıvama gelince ufak ufak bezeler koparıp tepsiye dizin bu kurabiyenin bir özelliği şekilsiz oluşudur istediğiniz gibi koparıp koyabilirsiniz tabi çok büyük parçalar olmasın ceviz büyüklüğü diyelim sonra ısıtılmış fırında200 derece yaklaşık 15-20 dakika pişirelim üstü kızarınca tamam dır pişince fırında bekletmeyin hemen çıkarın çünkü fırın ısısıyla kızarmaya devam eder ..bu kadar adı perişan kurabiye ama tadı çok lezzetlidir üstelik kapaklı bir kavanozda 10-15 gün durabilir ye terki nemlenmesin Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder