16 Ocak 2013 Çarşamba

yapımı en kolay mısır ekmeği

Mısır ekmeği

  • 3 sb  kadar mısır unu
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • aldığı kadar sıcak su
  •   un,tuz ve aldığı kadar suyu bir tahta kaşık yardımıyla koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar çırpın içinde topaklar kalmasın burada dikkat edeceğimiz suyun sıcak olması ama kaynar da olmayacak iyice çırptıktan sonra sıcak fırında 200-220 derce de yaklaşık 45-50 dk pişirmeniz üstü iyice kızarana kadar pişirin mısır ekmeği kalın olduğu için geç pişer kabuğu kalın ve sert olması uzun süre pişmesin den kaynaklanıyor ayrıca fırına koymadan önce bıçakla dilimlere ayırmanız daha sonra alırken kolaylık olur bu kadar basit bir mısır ekmeği tarifi size tavsiyem ekmeği biraz dinlendirdik den sonra yoğurdun içine doğrayıp yemeniz taze ekmeğe bayılacaksınız içinde hiçbir katkı maddesi yok eğer kalori sıkıntınız yoksa sıcak sıcak mısır ekmeğinin üstüne sürülmüş tereyağının tadına doyulmaz AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder