PORTAKALLI İRMİK TATLISI
115 gr tereyağı
Yarım su bardağı pudra şeker
2 su bardağı portakal suyu
3 yumurta
1 su bardağı irmik
2 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım su bardağı pudra şeker
2 su bardağı portakal suyu
3 yumurta
1 su bardağı irmik
2 çay kaşığı kabartma tozu
Şurup
için
6 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
Yarım limonun suyu
1 su bardağı toz şeker
Yarım limonun suyu
Üzeri
için
Hindistan cevizi
Toz Antep fıstığı
Toz Antep fıstığı
İrmik
tatlısı hazırlanışı
Oda ısısında yumuşatılmış
tereyağı, şeker, portakal suyu, yumurta, irmik, kabartma tozunu pürüzsüz
bir hamur elde edinceye kadar çırpın.
Geniş kenarlı fırın tepsisini
yağlayıp hazırladığınız hamuru aktarın. 220 dereceye ayarlı fırında üzeri
kızarıncaya kadar pişirin.
Şurubu için, su, şeker ve
limonu kaynatın. Fırından çıkardığınız irmik tatlısını baklava dilimleri
şeklinde kesin. Ilınınca, sıcak şurubu üzerine dökün.
Servis tabağına alın, üzerini
Hindistan cevizi ve Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
İrmik tatlısı artık hazır,
afiyet olsun.Portakal aromasını daha çok seviyorsanız bir portakal rende-sinide ilave edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder