MANTARLI NİŞ
Malzemeler:
Kiş Hamuru İçin;
2 su bardağı un,
100 gr dondurucuda bekletilmiş tereyağ,
2 yemek kaşığı soğuk su,
1 silme tatlı kaşığı tuz.
İç Harcı İçin;
1 paket (500 gr) kültür mantarı,
1 adet soğan,
1 adet kırmızı biber,
1 yemek kaşığı tereyağ,
1sb kaşar peyniri
1sb krema,
2 yumurta,
1/2 su bardağı süt,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 çay kaşığı karabiber.
Hazırlanışı:
İç harcı için tereyağını eritin,
İçine ince uzun doğradığınız soğanları ekleyip kavurun,
Biberi de ince uzun doğrayıp soğanlara ekleyin ve 5 dk.
kavurun,
Yıkayıp dilimlediğiniz mantarları da ekleyip suyunu çekene
kadar pişirin,
Ayrı bir kapta Yumurtayı çırpın,
Kremayı, sütü, tuzu ve karabiberi ekleyip çırpın,
Kavrulmuş sebzeleri kremalı karışıma ekleyip hızlıca
karıştırın,
Hamur için tereyağı unun içine doğrayın,
Tuzunu da ekleyip iki elinizle ufalayarak karıştırmaya
başlayın
Yavaş yavaş karıştırarak toplamaya başlayın,
Suyunu da ekleyip iyice yoğurun,
Hamuru istediğiniz bir kaba yerleştin,
200 derecede önceden ısıtılmış fırında hamurun kenarları
kızarana kadar pişirin.ve iç harcı üstüne döküp üstüne rendelediğiniz kaşar peynirini ilave edin peynir eriyip kızarana kadar yaklaşık 5 dk fırında pişirin
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder