22 Temmuz 2013 Pazartesi

portakallı irmik tatlısı

PORTAKALLI İRMİK TATLISI

İrmik tatlısı malzemeleri

115 gr tereyağı
Yarım su bardağı pudra şeker
2 su bardağı portakal suyu
3 yumurta
1 su bardağı irmik
2 çay kaşığı kabartma tozu
Şurup için
6 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
Yarım limonun suyu
Üzeri için
Hindistan cevizi
Toz Antep fıstığı
İrmik tatlısı hazırlanışı
Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, şeker, portakal suyu, yumurta, irmik, kabartma tozunu pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar çırpın.
Geniş kenarlı fırın tepsisini yağlayıp hazırladığınız hamuru aktarın. 220 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Şurubu için, su, şeker ve limonu kaynatın. Fırından çıkardığınız irmik tatlısını baklava dilimleri şeklinde kesin. Ilınınca, sıcak şurubu üzerine dökün.
Servis tabağına alın, üzerini Hindistan cevizi ve Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

İrmik tatlısı artık hazır, afiyet olsun.Portakal aromasını daha çok seviyorsanız bir portakal rende-sinide ilave edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder