8 Mart 2013 Cuma

düğün çorbası

Düğün çorbası

3 parça kuzu gerdan eti
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı un
1 kase yoğurt
1 yumurta
yarım limon
nane ,tereyağı

ilk önce etleri su ilave ederek haşlayın  pişince suyunu ayrı bir yere süzün ve ince ince didin bir kabın içine yoğurt un yumurta ve limon suyunu iyice çırpın bir kepçe et suyundan içine katıp ılıklaştırın ve tamamını et suyunun içine ilave edip etlerin , nohut un ve yoğurtlu terbiyenin iyice kaynaşması için çorbanın kıvamı gelene kadar kısık ateşte pişirin diğer tarafta tereyağının eritip nane katıp kavurun ve çorbanın üstüne gezdirin sıcak olarak servis yapın.Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder