3 Mart 2013 Pazar

lazanya

Lazanya

1 paket lazanya
250 gr kıyma
1 tane büyük boy kuru soğan
1 bardak süt
1yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı dolusu rendelenmiş kaşar peyniri
sıvı yağ,tuz

ilk önce bir kaşık sıvı yağ tuz koyduğunuz suda lazanyaları 3 er 4 erli halde orta yumuşaklıkta haşlayın ayrı ayrı haşlamamızın nedeni birbirine yapışmaması diğer yandan tereyağın içine unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun üstüne sütü ve bir bardakta su ilave edin ve kaynayana kadar karıştırın koyu bir boza kıvamına gelince soğumaya bırakın ve bir tavaya kuru soğanları ince ince doğrayıp sıvı yağla beraber kavurun daha sonra kıymasını katın ve biraz baharatlarla çeşnilen dire bilirsiniz.bir borcama haşladığınız lazanyaları bir sıra dizin üstüne kıymalı harçtan koyun ve üstüne hazırladığınız sütlü paşemal sostan tamamen kaplıycak kadar yayın tekrar lazanya bir sıra serin yine aynı şekilde sırasıyla kıymalı harçtan ve paşemal sostan 3 sıra halinde yapın en üste paşemal sostan kalanı döküp kaşar peyniri üstüne yayın önceden kızdırılmıs 200 dereceli fırında peynir eriyip kızarana kadar bekletin ve sıcak olarak servis yapın.Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder