10 Ocak 2013 Perşembe

PRATİK MOZAİK KEK

MOZAİK KEK

1,5 sb. şeker
4 yumurta
1 sb su
1 sb sıvı yağ
3 sb un
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
1 yemek kaşığı kakao

şeker ve yumurtaları iyice çırpın sonra sırasıyla su,yağ ve vanilyayı ekleyin unu kabartma tozuyla elek den geçirerek koyarsanız daha iyi kabarır koyu boza kıvamına gelene kadar çırpın.hamurunuzun yarısını başka bir kaba ayırın ve kakao ekleyin. yuvarlak bir kek kalıbını yağlayın bunu için orta boy bir borcam tepsi uygun olabilir.her iki hamur için ayrı ayrı kepçeye ihtiyacınız var önce sade hamurdan bir kepçe borcamın tam ortasına sonra kakaolu hamurdan onun üstüne koyun hamurları karıştırmadan üst üste sırasıyla birer kepce birer kepce koyun hamur kendi kendine yayılacaktır;sizin müdahale etmenize gerek kalmıycakdır.her iki hamurda bitince bir ,iki dakika bekleyin iyice yayılsın daha sonra tıpkı pasta keser gibi ortadan dilimler halinde hamuru kesin.ılık olan fırında180-200 arası yaklaşık45 dk pişirin 10 dk dinlendirip servis yapabilir siniz.Dikkat etmeniz gereken ilk 20 dk fırının kapağını açmayın kabarmasını engellersiniz yada kabardığı gibi çöker her fırının ısı ayarları farlı olabilir 20-25 dk sonra kekinize kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.piştinden sonra eğer kekiniz kalıptan çıkarmakta zorlanırsanız ıslak bir bezin üstünde bekletin soğuyunca çıkar.Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder