21 Şubat 2013 Perşembe

ayva aşı

Ayva aşı

1 kg kuşbaşı et
sıvı yağ
kuru soğan
domates salçası
tuz,2 tane ayva

ilk önce soğanları dince doğrayıp biraz sıvı yağ ekleyip kavurun ve ardından etleri ilave edip sote leyin biraz etler suyunu saldıktan sonra salçasını ve suyunu katıp etleri pişirmeye bırakın diğer taraftan ayvaları boyuna ince dilimler halinde doğrayıp kabuklarını soymadan kararmasın diye etler pişene kadar limonlu suda bekletin etler yumuşayınca ayvaları ilave edin ve yemeğin tuzunu katın ayvaların pişmesi çok uzun süre almıycaktır ara ara kontrol edin ve ayvalar pişince yemek tamamdır .yapımı çok kolay ve lezzetli bir yemek olan ayva aşı aynı zamanda hafif bir yemektir.Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder