19 Şubat 2013 Salı

portakallı kek

Portakallı kek

3 yumurta
1 su bardağından bir parmak az şeker
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1 tane portakal
3 su bardağı un 
kabartma tozu,vanilya

yumurtaları ve şekeri iyice mikserle çırpın daha sonra üstüne yağını ve portakal suyunu ,vanilyasını ve 1 portakalın kabuğunu rendeleyip ilave edin ve tekrar çırpın üstüne kabartma tozunu ve unu elekten eleyerek keke katın ve hamur iyice yoğunlaşana kadar mikserle çırpın yağladığınız bir kek kalıbına döküp ılık fırında 180 derecede yaklaşık 30 dakika kadar pişirin kekinizi kürdan batırarak da pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.piştikten sonra kekinizi 5 dakika tezgahta dinlendirdikten sonra kalıptan çıkarın daha erken çıkarırsanız kek çok sıcak olduğu için çökecektir unutmayın kek ılıklaşınca dilimleyip servis yapabilirsiniz Afiyet olsun.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder