13 Şubat 2013 Çarşamba

portakallı zeytin yağlı kereviz

Zeytin yağlı kereviz

1kg kereviz
2 büyük boy kuru soğan 
2 küçük boy havuç
zeytin yağı
1 portakal
1 tane yumurta


ilk önce kerevizleri soyup yarım ay şeklinde doğrayıp limonlu suda kararmaması için bekletin diğer taraftan soğanları ince ince küpler halinde doğrayıp zeytin yağıyla biraz sote leyin daha sonra doğradığınız havuçları ekleyip biraz yumuşaması için kavurun ve ardından kerevizleri ekleyin yarım çay bardağı kadar su ekleyip kerevizler kaynadıktan sonra altını kısıp biraz tuzunu atıp pişmesini bekleyin oda ısısındaki yumurtanın beyazını ayırıp içine bir portakalı sıkıp suyunu katın ve iyice çırpın daha sonra pişen kerevizlerin içine hazırladığız portakallı yumurtayı döküp sadece bir kere karıştırıp ocağın altını kapatın tencerenin kapağı kapalı halde yemeği demlen meye bırakın kenliliden soğuduğu zaman servis kabına alıp kaldıra bilirsiniz zeytin yağlı yemekler bir gece buzdolabında bekledikten sonra lezzeti çok daha iyi olur unutmayın .Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder