8 Şubat 2013 Cuma

patlıcan dizme

Patlıcan dizme kebap

500 gr orta yağlı kıyma
3 tane acı kırmızı biber
5 diş sarımsak
tuz ,kırmızı pul biber
1 kg patlıcan
1 yemek kaşığı salça
su ve sıvı yağ

sarımsakları iyice dövdükten sonra kırmızı biberleri ince ince kıyın baharatlarını ve tuzunu katıp kıymayla birlikde iyice yoğurun patlıcanları 2,3 cm genişliğinde kesin arasına kıyamalı harç dan ufak bezeler halinde alıp koyun ve bir patlıcan bir kıyma koyarak sıkışık halde tepsiye çepeçevre dizin tepsi tamamen dolunca üstüne salça,su ve biraz yağ ve tuz kattığınız sosdan patlıcanın üstüne gezdirin patlıcanı geçmiycek yarı yarıya koysanız yeter sıcak fırında 200 derecede 15,20 dk üstü kızarana kadar pişir .Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder