17 Şubat 2013 Pazar

bilecik lokumu

Bilecik lokumu

1 sb ılık süt
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
tarçın,ceviz
sıvı yağ
1 yumurta,aldığı kadar un

ilk önce mayanın üstüne ılık sütü ekleyip biraz kabarmasını bekleyin üstüne şekeri ilave ederseniz daha çabuk mayalanır.daha sonra içine 1 çay bardağı kadar sıvı yağ ekleyip tuzunu katın ve yavaş yavaş un ilave edin hamur kıvamına gelene kadar yoğurun yumuşak bir hamur olacak.hamuru bezeler ayırın. bezelerin  üstüne biraz sıvı yağ döküp elinizle bastırarak açmaya çalışın büyük bir tabak boyuna kadar açtığınız hamurun üstüne tarçın serpip üstüne bolca dövülmüş ceviz içi serpin ve hamuru rulo şeklinde sarın daha sonra kendi çevresinde dolayın tıpkı gül böreği gibi bütün bezeleri böyle sardıktan sonra yağlanmış tepsiye dizip yaklaşık yarım saat tepsi mayasının gelmesini bekleyin daha sonra üstüne yumurta sarısı sürün ve susam serpin  sıcak fırında 200 derecede 30 dk kadar üstü kızarana kadar pişirin Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder