6 Şubat 2013 Çarşamba

yalancı tavuk göğsü tatlısı

Bisküvili yalancı tavuk göğsü

1 paket kakaolu bisküvi
1 litre süt
1 yemek kaşığı margarin
1 su  bardağı şeker
4 yemek kaşığı tepeleme un
1 paket vanilya
süslemek için tarçın ve dövülmüş fındık
bir paket damla sakızı

ilk önce margarini eritip unu ilave edin ve unun kokusu çıkana kadar kavurun sonra sırasıyla önce şekeri sonra soğuk sütü ekleyip iyice çırpın muhallebi kıvamında olacak burda dikkat etmeniz çırpma işlemini devamlı yapmanız un topaklanmasın diye muhallebi kaynayınca altını kapatıp vanilyasını ve dövülmüş damla sakızını içine katıp mikserde ılık olana kadar çırpmanız gerek damla sakızıyla muhallebi kıvama gelecektir düz bir kabın veya tepsinin içine önce bisküvileri dizin sonra muhallebiyi her yere eşit gelecek şekilde yayın sonra üstüne tarçın ve dövülmüş fındıkla süsleyin dinlendirdikden sonra buzdolabında 2,3 saat bekletip servis yapabilirsiniz..hem hafif hem lezzetli bir tarif afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder