15 Şubat 2013 Cuma

italyan omlet(frittata)

İtalyan omlet

mantar
1 tane kuru soğan
yeşil biber
1 tane patates
4 yumurta
sıvı yağ,tuz

ilk önce mantarları temizleyip iyice kurulayın ve ince ince doğrayın daha sonra tavaya biraz sıvı yağ katıp ince küpler halinde doğradığınız patatesleri sote leyin ardından hemen soğanları doğrayıp ilave edin sebzeler biraz yumuşayınca ince kıydığınız mantarları ilave edin bir kaç kez karıştırın( fazla karıştırırsanız mantarlar sulanır)
içine ince kıydığınız biberleride ekleyip tuzunu katın ocağın altını biraz kısıp kendi halinde sebzelerin pişmesini bekleyin sebzeler orta pişmiş haldeyken içine yumurtaları katıp karıştırın ve önceden ısıtılmış 220 derecede fırında yaklaşık 3,4 dk pişirin sadece yumurtalar pişene kadar kalması kafi..italyan omlet tarifinde sebzelere adet vermedim hangi sebzeden ne kadar isterseniz katabilirsiniz arzu ederseniz domates veya başka sevdiğiniz herhangi bir sebzeler lede çeşitlendirebilirsiniz Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder