22 Şubat 2013 Cuma

çiğ börek

Çiğ börek

1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı yoğurt suyu
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı ılık su
1 çay kaşığı sirke
 aldığı kadar un

iç harcı:
kıyma ,kuru soğan,tuz,karabiber,kırmızı biber arzuya bağlı maydanoz,yarım çay bardağı kadar su
kızartmak için sıvı yağ

yoğurt,yoğurt suyu karbonat tuz ve sirkeyi bir kaba alıp iyice karıştırın daha sonra ılık su ve aldığı kadar un ilave edin çok sert bir hamur olmayacak hamuru yoğurduktan sonra bezelere ayırıp üstünü örtün biraz dinlenmeye bırakın . hamur dinlenirken diğer taraftan iç harcı için kuru soğanları rendeleyip kıymasını tuzunu baharatlarını ve maydanozunu ince ince kıyıp harca katın ve suyunu ilave edip iyice hepsinin özleşmesi için karıştırın suyu fazla olmayacak sadece hamurun içine kolay sürülmesi için biraz harcın sulanması yeter.bezeleri un ilave ederek merdane yardımıyla tabak büyüklüğünde açıp iç harçtan hamurun yarısına sürüp diğer tarafı üstüne kapatıp bıçak yardımıyla yarım ay şekline kesin kesmezseniz kızartırken içi açılıp kıymalar dışarı çıkabilir hamurların hepsini yaptıktan sonra yağda kızartmanızı tavsiye ederim çünkü çabuk kızaran bir börek hepsini yapıp öyle kızartın ve sıcak servis yapın .Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder