14 Şubat 2013 Perşembe

mantar çorbası

Mantar çorbası

250 gr kültür mantarı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı tepeleme un
2 sb süt,su
tuz ve sıvı yağ

ilk önce mantarları temizletip ince kıyıp limonlu suda bekletin böylelikle mantarlar kararmıycakdır.diğer taraftan  sıvı yağ,tereyağını eritip unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun ve mantarları süzüp durulayıp yağını içine katın biraz soteledikden sonra suyunu katın yaklaşık 1 litre kadar alır tuzunu ekleyip kaynayana kadar karıştırın kaynayınca içine sütünü ilave edin biraz daha yavaş karıştırın hızlı karıştırırsanız süt keser kaynayınca altını kısıp çorbanın biraz yoğunlaşıp kıvam almasını bekleyin yaklaşık 10 dk sonrasında çorba tamamdır servis yaparken üstüne karabiber çok yakışır arzu ederseniz kata bilirsiniz Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder