4 Şubat 2013 Pazartesi

karalahana sarması

Kara lahana  sarması

2 demet karalahana yaprağı
1 su bardağından biraz az ince yarma mısır(mısır bulguru )
2 büyük boy kuru soğan
yarım demet maydanoz
kırmızı,kara biber
1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
300gr tek çekim kıyma
yarım çay bardağı sıvı yağ,tuz

ilk önce yarma mısırıma bir çay bardağı kadar kaynar su döküp üstünü kapatıp biraz dinlendirin mısırlar kabarsın diğer tarafta soğanları ince ince küp halinde doğrayın maydanozları kıyın salçasını baharatlarını tuzunu ve mısırını ekleyin yağını da ve kıymasını da katıp iyice karıştırın daha sonra karalahanaları sarın bir tencereye alın arzu ederseniz tencerenin dibine birtane kemikli ette güzel olur ama size kalmış koymazsanızda olur dolmaların hepsini sarınca üstüne biraz sıvı yağla ve kaynar suyla açtığınız salçadan sos yapıp dökün sos dolmanın üstünü geçmesin kaynayınca kısık ateşte pişirin dolma harlı ateşte pişerse dağılır unutmayın. Afiyetolsun..     ..  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder