2 Şubat 2013 Cumartesi

poğaça

Poğaça

1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı toz maya
tuz ,aldığı kadar un
içi için:
çekirdekleri çıkarılmış zeytin 
üstü için:
çörek otu ,susam,yumurta

ilk önce mayayı ılık su ve sütün içinde biraz mayalatın sonra 1 tatlı kaşığı tuz ve sıvı yağı ekleyip unu yavaş yavaş katın yumuşak bir hamur olacak elinize yapışacak kadar yumuşak olsun sonra bezelere ayırıp içine istediğiniz kadar zeytin koyup kapatın hepsini tepsiye dizin yaklaşık bir 15 dakika oda ısısında mayasını gelmesini bekleyin mayalı hamur yaparken dikkat edeceğimiz tepsi mayasının iyi gelmesidir bekledikten sonra yumurtasını bir kaşık sıvı yağla inceltip üstüne sürün susam ve çörek otunu serpin sıcak fırında 200 derecede yaklaşık 20 dk üstü kızarana kadar pişirin.mayalı hamurdan yaptığımız poğaçalar çabuk bayatlamaz dışarıda 3,4 tutabilirsiniz buzlukta istediğin kadar kalır Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder