5 Şubat 2013 Salı

yumurtalı ekmek kızartması

Yumurtalı ekmek kızartması

ince dilimlenmiş bayat ekmek
yumurta
yarım çay bardağı süt
tuz,sıvı yağ
içi için:
kaşar peyniri
salam

önce yumurta ,tuz ve sütü iyice çırpın sonra bir dilim ekmeğin üstüne ince bir dilim kaşar sonrada salam koyup öteki dilim ekmeği üstüne koyun tıpkı tost gibi biraz birbirine yapışması için iyice sıkıştırın sonra yumurtaya batıp alt üst eden her yerine bulaşsın yumurta ama dikkat edin ekmekler açılmasın fazla bekletmeden kızgın yağın içine atın kızartın yumurtalı olduğu için çabuk kızarır dikkat edin yanmasın kızartığınız ekmeklerin üstüne isterseniz kimyon veye kırmızıbiber serpebilirsiniz arzunuza kalmış sıcak sıcak servis yapın Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder