23 Şubat 2013 Cumartesi

meyvalı parfe

Meyvalı parfe

2 paket toz kremşanti
2 su bardağı süt
mevsim meyvesi(muz,kivi,çilek)
 yarım paket kakaolu bisküvi
yarım paket burçaklı bisküvi

ilk önce meyvelerinizi doğrayın bir yandan da sütle beraber kremşantiyi iyice köpürene kadar 3,4 dk mikserle yüksek devirde çırpın daha sonra içine bütün kakaolu ve burçaklı bisküvileri ince olarak kırın ve içine atın daha sonra meyvaları da ilave edip bir kaşık yardımıyla meyvaları çok fazla ezmeden hepsini karıştırın arzu ederseniz içine ceviz ,antep fıstığı katabilirsiniz daha sonra bir kek kalıbı veya istediğiniz bir kalıbın içine streç film serip pastanızı öyle koyarsanız daha sonra çıkarmak için kolaylık olacaktır pastanızı kalıba yerleştirdikten sonra buzlukta en az 2 saat donması gerekir daha sonra buzdolabının alt tarafında bekletebilirsiniz parfe soğuk olarak yenen hafif bir tatlıdır.Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder